söndag 28 februari 2010

Ny pärla


Denhär skønheten är en Husqvarna Viking Huskylock 905. Vilken underbar maskin och den har flyttat hem till mig :) !!!! Nu gäller det bara att lära sig att använda den också. Førsta 2 dagarna tittade jag bara på den øvertygad om att jag aldrig skulle førstå mig på den men nu har jag så smått våga børja. Lite møssor blir det, snabbt går det men jag tror jag ska førsøka ändra mitt mønster. Fortfarande svårt med storlekarna...

lördag 27 februari 2010

1 klänning før alla åldrar












Det hær ær førsta klænningen jag gjort från meedom boken. Provsydde en i storlek 80 och den passade fint som klænning på mini och tunika till mellan:) Det verkar vara vældigt stora storlekar... Många spænnande mønster i de bøckerna men innan jag kan børja sy så måste tjejerna bli friska. Alla verkar ha blivit rejælt sjuka såhær lagom till sportlovet..



söndag 21 februari 2010

helgprojekt












Lite blev det sytt i helgen, alldeles før kallt att vara ute. Mini behøver trøjor så det var givet, en till væntar på att bli ihopsydd. Nær trøjan næstan var klar så satte mini saxen iden, jag vet inte om jag ska ta det som kritik eller om hon bara vill gøra som mor sin;) . Det var bara att gøra ytterligare en applikation... Men jag tycker att det blev ganska bra.
Sen ville jag gøra en førvaringskorg eller vad de kallas. Tyget inhandlades på panduro sen var det bara att klippa. Jag kommer att gøra många fler av dem kan jag lova, går ju att variera i oændlighet med olika tyg och storlekar.



lördag 20 februari 2010

påslakansklänning








Stor fick en sommarklänning med matchande "hårband" av ett gammalt påslakan.Det syddes på spets och sattes i satinband, hon tycker mycket om allt som är sött:) . Mönstret till klænningen är från ottobre, hårbandshucklet klippte jag bara till, satte på spets och sydde ihop det med mudd så det blev elastiskt. Kommer att gøra många fler av både dem och klänningen.


tisdag 16 februari 2010

Discodiva







Mellan ska på disco på dagis imorgon och behøvde en discokjol, det var bara att bege sig till tygaffären. Jag hittade cerise tyll och något slags silvertyg som jag sydde fast på svart mudd. Linnet är en av mina avlagda, det syns inte på bilden, men den är lite silverglittrig den med:) . Jag klippte av sidorna på den och sydde in, axelbanden blev till knytband och så avslutade jag med en neonrosa hjärtapplikation.
Jag tippar på att kjolen även kommer att anväændas som prinsesskjol här hemma.


retro handväska








Jag knåpade ihop en liten handväska av resterna av ett 70-tals tyg, fodrade den med ett rosabomulltyg och voila! Mønstret har jag gjort själv, alltid utrymme før førbättringar men jag gillar den. Det finns bara en ficka inuti så nästa gång blir det någon extra. Jag har en känsla av att det inte bara blir småfolket som kommer att använda denhär väskan:)


söndag 14 februari 2010

dalaklänning


Vet inte riktigt om jag är klar med den här, funderar lite på om det behøvs något längst ned. Kanske spets.. eller något.. Får klura lite på saken helt enkelt.

sommarhatt











Det blev en matchande sommarhatt!!! Rolig att sy och tjejen blev nøjd. Tycker klänningen ær lite stor men hon hinner nog växa lite innan sommaren.




torsdag 11 februari 2010

sommardrømmar





Nu är jag trøtt på vintern! Passade på att sy en sommarklänning till mellan, blir spännande att se om den passar. Känns lite stor i modellen. Jag har inte sytt fast rosetten än, ska fixa till den først. (bandet ska inte vara riktigt så långt) Jag hoppas att den faller lilla frøken i smaken, jag tycke iallafall att den var rolig att sy :)

onsdag 10 februari 2010

muddbyxor och vågad tröja





Jag lyckades göra ett par muddbyxor åt mini i ett "joggingtyg" jag fått av min mamma. Vet inte vad det heter men det var vitt, glansigt och insidan var luddig och skön. Muddarna gjorde jag av en bit tradera fyndat vågtyg från JNY. Passade på att göra en tröja samtidigt, lite dåligt med det i garderoben. Tyvärr glömde jag att hon växt så mycket att jag måste byta storlek på det jag syr nu.... Men det vara bara att göra arm och midjemuddar i samma tyg och nu tror jag att den kommer att passa ett tag iallafall:) Jag hann inte fota kläderna innan hon fick på sig dem och tydligen var de mycket bekväma eftersom hon absolut skulle sova i dem. Kanske lyckas ta av henne dem imorgon så jag kan få en ordentlig bild.
Jag är faktiskt väldigt nøjd med outfitten och om jag har riktig tur så räcker det vita tyget till en liten träningsjacka också, jag håller tummarna..

söndag 7 februari 2010

dagiskassar












Jag hittade mønster på såkallade dagiskassar hos knåpmodern. Det var jag ju tvungen att prøva. Den gula var den førsta jag gjorde, handtaget førlängdes och jag satte till fickor. Blev mycket nøjd:) Den ska faktiskt iväg till Tyskland så fort jag gjort en minivariant till en liten dam som såklart ska ha likadan väska som mamma. Tyget är en 70-talsduk, fyndad på tradera och fodret kommer hemmifrån.
Dalahästvæskan blev søt tycker jag, tyvär gjorde jag handtaget i den kortare längden så den kan man inte hänga øver axeln. Både tyg och foder kommer från lokala tygaffären. Tror att stortjejen ska få ha den till diverse skolgrejer.




mera prickigt




Då var det sytt till mellan också. Det blev min gamla tunikamodell men med lite kortare armar och mudd. Huva ville jag ha, notera fickan, inte så illa gjort av en nybørjare;)
Annars har det inte blivit mycket sytt, vi har haft gäster hela helgen.






fredag 5 februari 2010

sparkbyxa



Så blev den äntligen klar! Jag är hyfsat nøjd, storleken är lite galen men hon kan växa i den. Mellan prøvade den och vill ha en likadan, bra, då kan jag øva på muddkanter:)

torsdag 4 februari 2010

Orättvist


tycker stor, alltså att det fanns så få kort av henne här på bloggen. Så det passar ju bra att visa tunikan och tightsen jag gjorde samtidigt som de andras. Det blommiga tyget räckte inte till så jag fick använda vit trikå till armar och baksida. Turkos velour till arm och halsmudd. Hon skulle också haft turkosa tights men jag gjorde fel på storleken så mellan fick dem istället. Nu har jag lyckats rätta till storlekarna på det mønstret så hädanefter ska det bli perfekt;)