onsdag 27 oktober 2010

födelsedagsmössa


Inte mycket att säga om den, lillebror ville ha en mössa med tryck så det var bara att göra. Tryckte för första gången och det gick överaskande bra :) Mönstret är mitt eget, nu hoppas jag att han gillar den..

tisdag 26 oktober 2010

Bling bling

Det är inte bara småtjejerna som vill vara prinsessor, även 3 barnsmammor kan ju ha sina stunder;) För mig räcker det med en liten diskret krona gömd bak på tröjan. Tyvärr kom kronan lite på sniskan..
,Jag behövde en enkel vit tröja att ha under klänningar, åtsittande och lite urringad och mönstret hittade jag i ottobre creativ workshop.
Så blev det 2 enkla tröjor med lite bling på att ha till diverse kjolar och klänningar till tjejerna. Också ett ottobre creativ workshop mönster, enda ändringen är att halringningen är lite bredare och djupare. De blev jätteglada att få välja strasspynt så jag får skaffa mer sådant tror jag

måndag 25 oktober 2010

klänning till mig


Den här klänningen var bara tänkt som en testmodell, jag sydde den i ett gammalt manchestertyg som jag inte var så förtjust i. Men allteftersom arbetet fortsatt såg jag att det faktiskt blev bra så jag gjorde detaljer av ett 70-tals påslakan och slutresultatet blev så här. Jag måste erkänna att det är min favoritklänning just nu, tyget och modellen i kombination blev så mysigt och den sitter riktigt bra :)
Mönstret kommer från sömnadsmagasinet, manchestertyget från svärmor och påslakanet från gömmorna.

måndag 18 oktober 2010

Den som inga byxor har...

Hoppsan, baksidan kom visst först...
Ja så kändes det imorse när jag försökte hitta ett par byxor som faktiskt passar på mellan. Hon måste ha växt över natten för plötsligt var allt för kort. Jag klippte till ett par i samma modell som jeansen till mini men hoppade över att fodra dem här. Föratt pigga upp det mörka tyget kantade jag fickorna med ett rosa och vitprickigt tyg. De satt som en smäck och hon vill absolut ha dem på dagis imorgon :)
Mönstret kommer från ottobre, manchestertyget från svärmor, mudd och kantningstyg från den lokala tygaffären.

söndag 17 oktober 2010

UFO

Ja nu har jag haft mitt första ufo, usch så trist det är när det blir så. Jag tappade helt lusten att sy när jag körde fast och i ett försök att komma igång igen så okynnesydde jag den här lilla emilklänningen. Har länge tänkt sy något av detta härliga tyg och nu blev det en liten klänning till en ettåring. Tyvärr har ju mini hunnit bli äldre än det så jag får se vad som händer med den..Här har vi ufot. Jag hade bestämt att stor skulle få hemsydda jeans och hittade ett fint mönster. Allt gick bra ända tills jag kom till gylfen, där blev det tvärstopp. Jag sydde och sprättade och sydde och sprättade lite mer ända tills jag gav upp. Hur jag än gjorde blev det inte bra:(
Tillsist fick jag lite expert hjälp i form av min kära mor, och voila, jeansen färdiga :)
Alla fickor har pintuckveck och dekorationssömmar sydda med förstärkt zikzak. Sömmarna sydde jag med rosa tråd föratt falla stor i smaken.

Om jag får för mig att göra om det så kommar jag att hoppa över alla veck utan göra en ganska vanlig modell istället.
Det som är lite trist är att fast jag mätte stor och även sydde en storlek mindre än vad hon skulle ha så är byxorna allt för breda, hon kan ha dem men de sitter inte riktigt som de ska. Det stod att det var en smal modell men nja.. Typiskt ottobre har jag förstått. Som tur är så växer ju barn :)

måndag 4 oktober 2010

första jeansen




Får man känna sig såhär nöjd med sig själv? Ja, det gör jag hursomhelst:) Tycker att allt gick bra och smärtfritt, byxorna är fodrade och helt vändsydda. Tycker det blev riktigt fint med jeansbesparingen i bak och fickorna. Enda negativa jag kan säga är att de är lite väl stora för liten men hon växer ju i dom.
Jeanstyget kommer från stoff och stil och fodret är ett gammalt påslakan. Mönstret har jag hittat i ottobre.

Så en tröja till mini att ha till byxorna, inte mycket att säga om den. Tyg från märsta tygaffär och mönster från ottobre.

söndag 3 oktober 2010

Då var det min tur att få lite höstkläder. Först ut är 2 tunikor, samma mönster från ottobre men olika tyg. Jag gillar modellen jättemycket, den är avskuren under bysten och känns väldigt smickrande för figuren :) Synd bara att jag inte kunde få till bättre bilder, jag ska försöka att hitta en provdocka tror att det skulle underlätta både vid sömnaden och fotografering.Så en till tunika, också den från ottobre. Tyget köptes på syfestivalen i borlänge. Den har pintuck veck i halsringningen och söta små holkärmar. Jag är jättenöjd med den men tror att jag skulle ha sytt den i en storlek mindre.. Nu måste jag hitta ett mönster på lågt skurna jeans/byxor bara så börjar jag bli redo för hösten.