fredag 14 januari 2011

T-shirtklänning

Från början var det här t-shirten till stors gymnastik kläder men när jag skulle fålla den så hittade jag en lång mudd som som bara ropade på att få bli fastsydd istället. Nu kan stor inte vänta på skoldiscot så hon får visa upp sig :)
Jag är inte riktigt nöjd med applikationen. Tyget är så tunt att det blev bubbligt och svårt att sy helt efter kanten.. Måste köpa totally stable som jag har sett att andra använder.
Annars är jag nöjd och det viktigaste är ju att stor själv är jätteglad:)

Inte alltid så lätt..

Ibland så går allt fel, jag var nära att ge upp hoppet om att få klart den här klänningen. Det började med att jag klippte ut fram och bakstycket i olika storlekar... Bakstycket var säkert 2 nummer mindre och självkart hade jag inte mer tyg :(
Sen strulade overlocken, den nedre gripartråden hamnar på helt fel ställe och när jag äntligen lyckas sy ihop den upptäcker jag att blixtlåsets ena sida är nästan 2 cm högre upp än den andra.Men efter mycket trixande är jag ändå ganska nöjd, klänningen är kort men fullt användbar,jag kanske borde kalla det för tunika eller blus istället ;)
Mönstret är från ottobre, manchester och spets kommer från svärmor och det fina dekorationsbandet har jag fått av en väninna i Tyskland.

tisdag 11 januari 2011

Slut på ledigheten

Det har verkligen varit ett långt och skönt jullov, Jag la ned sömnaden nästan helt och använde istället tiden till att leka med barnen, sova, mysa och bara ha det bra :) Nu har jag iallafall satt igång igen. Ni får ursäkta den usla bildkvaliteten.Här har vi ett sett till Stor, kofta t-shirt och kjol, allt i hennes favoritfärger rosa och grönt.
Velouren kommer från stoff och stil och trikån från stof2000.
Den här lilla saken skulle hon också få men det visade sig att storleken var "liiite" stor. Den är sydd i storlek 8 år och jag kan lova att jag använder en betydligt större storlek. Jaja, det är ganska roligt att själv få ett så färgglatt plagg för en gångs skull :)


Dessa små klänningar beställde en väninna som dopgåvor till 2 små dalkullor, mer passande kan det väl inte bli;) ?
Nu ska jag försöka ta mig samman och sy gympakläder till stor, hoppas jag blir klar tills nästa gympa lektion...