torsdag 10 februari 2011

Vårkänslor

Sommar, sol och grillning i trädgården är vad det här tyget får mig att tänka på. När snön faller och det är så kallt som det är här så är det precis vad jag längtar efter. Det fina tyget fick jag av pumla i ett hemlisbyte och mönstret kommer från sömnadsmagasinet. Det är raglan skärning och smocksöm runt halsringningen. Min docka är ju större än mig så den sitter lite lösare på mig. Jag är jättenöjd med resultatet:)

måndag 7 februari 2011

Helgens symaraton

Jag har passat på att sy en massa i helgen, stor har fått influensa så jag anar att resten av oss snart däckas också.. Så det gäller att sy medans man kan ;) Först ut är underkläder till stor. Trosorna är i ottobres mönster, mycket populärt här hemma och linnet är ett omgjort t-shirt mönster. Den är inte sned alls utan det är fotografen (jag) som inte är så duktig..Så lyckades jag färdigställa en kortare tunika till mig själv, mönstret är ett omgjort klänningsmönster från 68. Har inte helt lyckats förminska den till rätt storlek än men den blir nog använd i sommar ändå :)
Så blev det 2 tunikor till småtjejerna, mönster från senaste ottobre. Minis tunika är sydd i tyger från stof2000.

Och mellans i tyger från stoff och stil. Jag är jättenöjd med resultatet, skulle kunna tänka mig en i min storlek;)
Så tillsist blev gjorde jag klart en pyamasöverdel. Den är från en engelsk bok om barnkläder och storlekarna måste vara vansinnigt stora. Den skulle passa på mini men är lite för stor på mellan..
För att göra den lite roligare så sydde jag dit en applikation. Får se om det kommer ett parpyamasbyxor till den någon gång,

söndag 6 februari 2011

Att räkna kaniner

ja, det ska väl gå lika bra som att räkna får.. Kan tala om att jag sov som som en stock i mitt nya nattset. Otroligt mjukt och gosigt tyg som jag köpte i ett stuvpaket från jny-design. Det har legat ganska länge utan att bli använt men igår "pratade" det med mig och sa vad det ville bli;)
Naturligtvis så vill alla mina tjejer nu ha likadana set men tyget räcker nog bara till några trosor till.. Linnet har brottarskärning i bak och mönstret kommer från sömnadsmagasinet, till trosorna använde jag samma mönster som till barnens men förstorade det såklart en del.

torsdag 3 februari 2011

test och ny kompis

Jag har planer på att sy en massa klänningar åt mig själv till sommaren så nu jobbas
det hårt här även om det inte märks på bloggen.Testar olika modeller med varierande framgång. Den här bruna är en av de mindre lyckade. Trots noggrann mätning blev den alltför stor och modellen är inte den bästa för mig.
Denhär modellen är jag väldigt nöjd med, tycker mycket om empireskärningen under bysten. Använde ett gammalt påslakan att provsy i, det ger kanske lite nattlinne känsla men jag kommer nog att använda den ändå :)
Som hjälp har jag fått en egen docka av min käre far :) Jättekul att drapera tyg och prova olika saker. Tyvärr har jag märkt att hon är lite bredare än mig så när plaggen är ihopsydda kan jag inte få dem på henne längre..