tisdag 24 maj 2011

onepiece till svägerskan

Min blivande svägerska är väldigt frusen av sig så när hon fyllde år var det självklart vad hon skulle få i present av mig. Det är första gången jag syr en sån här men inte sista :) Lite tid tog det eftersom jag valde att sy den i ett härligt lurvigt teddytyg, det var tjockt, svårt att se var man skulle sy och så flög det omkring lurv i hela huset.. Men den blev så mysig och skön, jag provade den och ville knappt ta av mig den igen :) Behöver jag säga att jag också ska ha en!

Tyget kommer från min mamma och mudden från lokala affären. Till applikationen använde jag velour från gömmorna och sist men inte minst så är mönstret från SoS.



tisdag 17 maj 2011

ugglor och annat

Ugglor i mossen, nej, här har vi dem i träden;) Fick ju hem så fina tyger från znok och här är det stor beställde av mig. Mönstret kommer från ottobre occh sidorna hänger ned lite lagom trendigt. Grönt och rosa är hennes favoritfärger så då passade jag på att sätta rosa muddkant föratt få pluspoäng..Jag provade ett mönster från en japansk bok, lite ändringar blev det men åh så nöjd jag är!

Det är alltså blusen som är från boken, jag la till öppningen i fram, kantbandet och knytbandet i bak. Tygerna kommer från SoS och panduro.




Kjolen fick jag inspiration till från ottobre men jag använde mig av stors gamla jeans och sydde på volanger. Fickorna fick vara kvar och sys på den övre volangen. Tyvärr är den lite för stor i midjan för min lilla smalis.












måndag 16 maj 2011

Min första award :)

Jag har fått en award av duktiga http://oyb-design.blogspot.com/ ( ni får ursäkta hur mina länkar ser ut, jag vet inte hur man gör snygga länkar) Det känns verkligen roligt att hon gillar det jag gör :)
Man ska berätta 8 personliga saker om sig själv, så här kommer det :)

  1. Jag och min man födde vårt första barn på vår 1-års dag, snabba ryck ;)
  2. Maken brukar kalla mig för hippie pga tjejernas namn (ja, jag var den drivande kraften i valet av deras namn...)
  3. Jag blev utslängd från syslöjden i 7:an och sydde inte ens i en knapp tills för ett år sedan, nu kan man inte slita mig från maskinerna.
  4. Jag älskar att laga mat och baka.
  5. Jag har cateringföretag med min mamma och vikarierar också just nu som hemkunskapslärare.
  6. Innan jag träffade min man var jag en rastlös själ som reste runt och arbetade överallt i Europa.
  7. Jag avskyr att städa och tvätta.
  8. Jag avlsutar med något riktigt pinsamt, jag har aldrig tagit körkort...
Den här awarden ska skickas vidare till 5 bloggar som har mindre än 100 följare och mina val är:

Det finns ju massor av fantastiskt inspirerande bloggar här i cybervärlden men man måste ju stanna vid 5..

onsdag 4 maj 2011

hur ska man hinna..

Jag hinner inte ens ta kort på kläderna innan de har har blivit använda och ordentligt nedsmutsade.. Det är väl ett bra tecken iochför sig :) Här kommer lite kort på något av det jag sytt iallafall:)Tights och tröja från ottobre, limefärgad jersey från jny och en topp som jag själv knåpat ihop mönster till.
T-shirts till alla små troll, tyg från SoS och jny, mönster från ottobre.
Mini behöver som alltid påfyllning av trosor så det ska nog komma många fler av dem här..