onsdag 22 juni 2011

Sommarens sötaste klänning

Har min mini nu tack vare ett byte med talangfulla Aleisa, som du hittar här: http://madebymamma.blogspot.com/ Jag har länge velat ha en av hennes fina klänningar och så fort jag såg den här visste jag att den skulle passa mini perfekt. Jag älskar den, mini älskar den och alla andra tjejerna är smått avisa på den, bättre betyg kan man väl inte få:)

Tusen tack snälla söta Aleisa, ditt paket kommer snart :) !!!



onsdag 15 juni 2011

Sommarkläder till mig

Jag är i desperat behov av en större garderob och särskilt sommriga plagg. Här använde jag mig av ett ottobre barn mönster. Mätte noga och beslutade att den största storeken skulle passa någorlunda, lite tight över bysten kanske. Men så fel jag hade, den blev superstor istället... Så det var bara att sprätta och förminska men tillsist blev det ganska bra. Tyget kommer från en liten syaffär i märsta. Sen slaktade jag en gammal favvo t-shirt som blivit så tunnsliten att den nästan var genomskinlig. Gjorde en del förändringar på samma gång, bla lade jag till dragsko i sidosömmarna nedtill. Till nästa gång ska jag försöka att komma ihåg att göra dragskon mycket längr för mer rynkeffekt.


Annars är jag väldigt nöjd med den, den sitter bra och känns sommrig och fin. Roligt också med ett mönstrat tyg till mig själv.



onsdag 8 juni 2011

present till Tyskland

Det här är ett presentset till en tjej i Tyskland, har inte kunnat blogga om det förrän nu. Det tog ett tag för paketet att komma fram men tackoch lov så kom det dagen innan familjen skulle åka på lpngsemester till Kanada.

Tygerna kommer från liandlo och jny, mönstren från ottobre. Det är tänkt att allt ska kunna mixa å matcha så nu hoppas jag att det passar och blir välanvänt i sommar :)




Åh så glad jag blir

Jag har fått ännu en award, den här gången av duktiga Lowella, en hemmamamma med 6 barn som trots det lyckas sy massor av fina saker. Titta in hos henne, http://www.lowellastrad.blogspot.com/. Man blir grymt imponerad :)

Man ska skicka awarden vidare till 5 bloggar med mindre än 100 följare, jättesvårt tycker jag men här är de
http://tessansyr.blogg.se/
http://odandulky.blogspot.com/
http://irmaotto.blogspot.com/
http://oyb-design.blogspot.com/
http://vildkatten-syr.blogspot.com/
Det finns ju massor av härliga sybloggar och jag tycker att alla förtjänar en award, så även ni som inte är nämnda ska veta att den går till er alla :)

onsdag 1 juni 2011

Blandad kompott

Här var det prickar i mängder, singoallatunika och haremsbyxor med smock i midja och benslut. Tyget till byxorna har jag fått av en väninna, älskar färgen och tyget till tunikan har jag köpt av en tjej från vi sytokar, fb-gruppen.


Det var ju inte meningen att hon skulle ha plaggen ihop men mellan har en egen vilja ;) Älskar den här byxmodellen sval och skön och med lagom häng.


Samma slags byxor men med mudd i bensluten, praktiskt eftersom man kan ha dem som både långbyxor och kortbyxor om man viker upp mudden. Tunikan är sydd i det underbara deertyget, mönstret är ett omgjort ottobremönster.


Jag sydde dubbla varv med rullfåll föratt det skulle synas ordentligt, hoppas att det håller sig snyggt.

Så till sist en tröja till mini, aptyg från ohlssons och mönster från ottobre. Jättekul att sy med dragsko i sidan, gillar verkligen den här modellen.