tisdag 31 januari 2012

muddjeans och tuffa tåg till mamman

Mellan fick nya jeans i en egengjord modell med fickinspiration från mina dieseljeans. Jag orkade inte sy riktig gylf på därför är de lite pösiga. Rosa muddar på benen, rosa knappar och rosa stickningar såklart, man gör det som krävs för att bli poppis ;)
Det här linnet har redan blivit en stor favorit hos mig, ska sy massor till våren har jag tänkt. Mönstret är eget och tyget finns bla att köpa på jofotex.
Här har vi en annan sort, tyvärr räckte inte tyget utan jag fick "klippa och klistra", övre bakstycket är en brun jersey men det funkar ändå :)

måndag 30 januari 2012

Nya bilder, nya tag :)

Så var kameran äntligen här, tack pappa :)
Om kläderna ser lite skrynkliga och använda ut så är det för att de är just det. Ville så gärna visa lite bilder att det var bara att rota runt i huset efter något att fota.
Först ut är en klänning som mellantjejen fick i födelsedagspresent, lite mimmi pigg över den tycker jag men jättesöt på. Tyget kommer från JNY och mönstret är eget.
En tröja/tunika till stor i Michas härliga geishainspirerade tyg. Omgjort mönster från sömnadsmagasinet med knyt i ryggen. Mycket finare på än vad man ser på bilden..
Så sydde jag ett gäng highjump byxor från ottobre men det blev bara 2 som fastnade på bild nu. (Byxbenen är lika långa, blev lite knas på fotot )
Bra mönster men alldeles för brett, jag har minskat 2 storlekar i bredden och förlängt 2 storlekar i längden..
Så en klänning till mini, mönster från ottobre och tyg från en liten tygaffär i märsta. Den blev en stor hit hos henne och har redan hunnit vara på kalas :)


måndag 23 januari 2012

Yttepyttekläder

Ja, jag vet att det var länge sedan, min kamera dog innan jul och tomten kom inte med en ny :( Jag har sytt massor och förhoppningsvis kommer det snart bilder på det. Här fick jag iallafall låna en mobil.
Det här pyttesettet ska hem till en nyfödd liten flicka, hoppas det faller mamman i smaken :) Tygerna är från Michas och mönstren från ottobre. Jag blir helt bebissjuk när jag ser det, kan man skaffa en fyra bara för att få sy mer såna outfits..?